Dag-1

Brieven aan Paul

18 augustus 2023
Beste Paul,
Het is even over twee, we zijn alle drie aangekomen op de camping. Een heerlijk weerzien. Het gevoel is goed.
Ik had je nog niet verteld over de tocht die we nu fietsen. Het is de Vlaanderen route. Zo’n 940km. Maar we gaan stukken afsnijden. De afstand is niet van belang. De einddatum is dat wel. 28 augustus moet ons avontuur stoppen. Dan komen we aan in Maastricht. Bert en Theo nemen de trein naar Tilburg, ik fiets de Dennenberg op terug naar Beek. Ken je de Dennenberg nog van ons rondje Waterval? Een pittige klim. Elke keer als we er reden stapte ik af. Straks de 28ste pak ik hem van start tot finish in een ruk.
Informatie over de route vind je hier: www.icoonfietsroutes.be/vlaanderenroute
We starten vanuit camping siësta bij Lille Van daaruit rijden we richting kust. Dat is alles nog al vlak. De zuidelijk route naar Maastricht kent zo haar uitdagingen.
Zo dadelijk een pilsje bij de tapas bar, die ligt hier 50m vandaan op de camping. Daar eten we vanavond, want koken voor ons tentje dat doen we niet. Beetje luxe mag, toch? Het zonnetje schijnt voor het eerst vandaag, heerlijk. De verwachting voor vannacht is regen. Ik hoop dat we een beetje droog kunnen in pakken. Nou niets om me nu al druk voor te maken.
Gisteren een eekhoorn, vandaag een vijftal eenden die het fietspad waggelen overstaken. Ik heb ze voor laten gaan. Een kilometertje verder zaten eenden in de berm, hun kopjes teruggevouwen op hun lijf. Ze sliepen, heb het zachtjes aan gedaan.
Morgen start de echte ronde door Vlaanderen, zo dadelijk afstemmen hoeveel km we gaan afleggen.
Groet van een oude bekende
Hans

1 reactie

Reacties zijn gesloten.