Dag 2 nog x km te gaan.

Brieven aan Paul
19 augustus 2023

Beste Paul,
Vandaag 77km gefietst. Het was benauwd, de adem bleef me weg. Weer zoals vandaag remt mijn prestaties. Na zo’n 60km had ik het wel gehad. Bert gaf ook aan dat 60 vaak z’n limit was. Wel nu Paul, naar jouw maatstaven stel dat niet veel voor. Ik herinner me de tour tochtjes in en rond Arnhem. Rob was erbij, John, wie nog meer? Vandaag reed een racer langs met opgekropte T-shirt. Zijn rug was bloot. Dat zou jou nooit overkomen. Altijd netjes. Hoe was het sokjes over of onder de lange broek. Je had een op maat gemaakte fiets. Bio-racer, kan dat het zijn? Ik heb vorig jaar een Koga Signature World traveler gekocht. Een prachtig fietsje met carbon voorvork. Die kan je goedkeuring wegdragen. Ok er zit een ketting op en derailleur. Christ heeft een Santos met Rholoff naaf en riem. Daar kan niets tegen op. De ketting van mijn fiets was stijf verroest toen ik hem enkele weken geleden uit de stalling haalde. Met wat olie draait hij weer als nooit te voor. Zal jou nooit gebeuren. Ach ja ik ben Hans niet waar.
En Bert is Bert.
60km mijn kont werd beurs, nek en armen verkrampten. Na nog weer 17km bereiken we ons appartement. Heel de omgeving zit volgeboekt. Campings zijn niet te vinden. Patrick de eigenaar van was ietwat verward. Booking.com heeft weer een dubbele afspraak boeking gemaakt. Komt vaker voor. Daar stonden we dan. Patrick rondbellen, maar nergens plek. Uiteindelijk slapen we in zijn slaapkamer, poepen op zijn doos en wassen ons in zijn douche. Hij zelf slaapt ergens in een aanbouw kamertje. Morgenvroeg krijgen we ontbijt. Sympathieke gast die Patrick. Je zult je wel afvragen hoe dat kan, een dubbele boeking. Vreemde was dat hij niets zag in het systeem. Gisteren is wel al geboekt voor september 2024,voor één nacht. Je kunt het raden Paul, Bert had een reservering geboekt in 2024. Theo heeft de camping voor morgen gereserveerd.
Het is inmiddels duidelijk waar we de ronde afkorten. Bij Gent duiken we naar het zuiden, naar Ieper. Vandaar gaan we richting Maastricht.
Voordat ik deze brief afsluit Paul wil ik je meegeven dat de route bijzonder was. Veel natuur, gravelpaden, lange prachtige stukken langs de Schelde een imposante rivier. Antwerpen dwars doorgestoken. De boeking voor 2024 is door Bert geannuleerd, Paul, maar ik denk dat we het volgend jaar weer gaan koersen en dan is Christ er weer bij.
Groeten uit Briel,
Hans

3 reacties

  1. Ben opnieuw verkocht, ga jullie,maar vooral de verslagen weer volgen
    Het voelt alsof jezelf meefietst achterop de bagagedrager van Hans
    Je zou het zo in boekvorm kunnen uit
    geven, Voelwaeren on Tour

  2. Opnieuw verkocht om deze reis dagelijks te gaan volgen
    Het is alsof je bij Hans achterop de bagagedrager zit zo realistisch omschrijft hij zijn bevindingen.
    Je zou het in verhaalvorm kunnen uitgeven
    Voelwaere on Toer, niet missen!

Reacties zijn gesloten.