Dag 3 nog 610km min de afkorting

Brieven aan Paul
20 augustus 2023

Beste Paul,
Vandaag weer zo’n 70km gefietst. Van Driel naar Gent, een prachtige omgeving. Fietspaden slechts, kronkelend langs de Schelde en zijn overstroom gebieden, fraaie stukje natuur. Het is zondag, veel fietsers onderweg, snelheid duivels en ouderen op geëlektrificeerde tweewielers. Beide waren sneller dan ons. Bert nam halverwege de kop over, Theo reed te snel. Ik reed zoals altijd in het wiel. Uitzicht op een saaie achterkant, bagage en een kont waar ik niet warm of koud van word. Dat was wel anders op een van onze ritjes Paul. We waren een jonge dame in aan het halen, ik zat in jouw wiel. Plots hield je in, bleef naast haar rijden. Ze reed op een Bioracer, zelfde merk als jouw fiets. Technische kennis werd uitgewisseld. Ik had er geen oren naar en werd afgeleid door een heel ander uitzicht dan dat van vandaag. Techniek Paul, en vooral de nieuwe ontwikkelingen. Dat was jouw metier. Ergens in die periode kreeg een salesmanager een auto-telefoon, zo groot als een broodtrommel. In de wereld van vandaag met mobieltjes kun je de tijd zonder nauwelijks kunnen voorstellen. Alles doe je met je telefoon. Bert weet nu wat er fout is gegaan Paul. Hij had eerder op booking.com gezocht op een datum in september 2024, omdat hij dan naar het wieler wk wil in Zürich. Cookies hielpen hem met het onthouden van die datum, toen hij zocht naar een overnachting voor gisteren. We zijn genadig goed opgevangen door Patrick. Hij gaf aan dat hij privé detective was. Ik heb zijn kaartje. Ach je weet maar nooit. Onderwerpen voor een sappig verhaal, who knows?
Vandaag hadden we weer ouderwetse koffie onderweg, vers gezet met de percolator en een gebakje. Een eclaire extra voor Christ.
De beentjes waren goed, de billetjes deden zeer, maar na 4 dagen fietsen voel ik kracht toenemen.
Morgen de oversteek naar de zuidelijke route die we oppikken bij Ieper, daar maken we overmorgen een rondje over de slagvelden. Triest, er is niets veranderd
Groet Paul van je oude vriend
Hans

1 reactie

  1. Dag fietsers, leuk de verslagen! Jullie maken vanalles mee met een goed humeur en humor! Dat verhaal rond Patrick is echt grappig!
    Hans bedankt voor je mooie berichten!

Reacties zijn gesloten.