Dag 4 nog een heel aantal km te gaan

Brieven aan Paul
Maandag 21 augustus 2023

Beste Paul,
Je hebt zo van die dagen. Dagen dat het niet loopt. Ik zat er behoorlijk doorheen en eigenlijk is dat het enige dat ik je kan melden over vandaag. De tour de France heeft ook wel een dagen dat de samenvatting nog te lang duurt. Het was vandaag een tussen etappe, geen maat voor de kwaliteit van de Vlaanderen Tour. 85km, kilometers langs een kanaal, daarna weer. De laatste 20 kilometer slingerend en draaiend, dan nog 5 langs een drukke weg. De tent staat Theo en Bert staan onder de douche. Ik ga zo dadelijk mijn vermoeide lijf afspoelen. Ben op, uitgeblust. Ben nooit zo’n sportman geweest, raar is het niet. Morgen een korte rit. De route planners Theo en Bert, zijn er druk mee bezig. Eerst een rondje Ieper, plekken uit de eerste wereld oorlog bezoeken. Vanavond de last post. Nog steeds elke avond om acht.
Je wordt er niet vrolijk van Paul. De mens lijkt zich te ontwikkelen, maar dat is schijn. De mens ontwikkeld, maar leert niet. Bandkeramieker had even veel denk kracht als wij nu. We bouwen voort op vergaarde kennis, stap voor stap. Alleen die roofzucht die zit zo diep.
Ach Paul je merkt het ik zit in een dip, uitgeput in een beladen omgeving.
De foto die ik bij voeg is van de camping in Gent. We lagen bij een “beach”. Een flink park met strand en water en uiteraard een beachbar. De degeneratie van het menselijke ras was alom vertegenwoordigd. Liever niet naar kijken, naar lijven. Het pilsje smaakte ok, de Vlaamse stoof met frites was dat ook.
Ik ga deze tekst Paul niet redigeren, vergeef me de fouten. Morgen heb ik meer tijd. De tour directie lijkt er op uit te zijn. Morgen wordt het mogelijk, Glamping.
We gaan het zien.
De groeten van een oude vriend
Hans